B.M.C. BIOMOLEKULARNI KOMPLEKSI


Čisti biljni ekstrakti za ishranu kože, regeneraciju, zategnutost, hidriranost i podsticanje mikrocirkulacije. Možemo ih koristiti pojedinačno ili u kombinaciji kako bismo klijentu pružili tretman koji najbolje odgovara njegovom tipu kože (personalizacija).

Svi kozmetički proizvodi Eberlin Biocosmetics u proizvodnom procesu pažljivo se pripremaju, pa je mogućnost pojave bakterija 0%. Sadrže konzervanse (koji imaju isto dejstvo kao antibiotici), tako da nakon što se proizvod otvori, nije kontaminiran, čak i ako je izložen izvoru toplote (studija o stabilnosti).

NAČIN UPOTREBE
Aparaturno ili ručno naneti koktel koji predstavlja kombinaciju prirodnih ekstrakata prema potrebama kože. Svi kokteli treba da sadrže malu količinu enzimskog seruma (veličine zrna graška).

SADRŽAJ 10 X 5 ml

B.M.C. FIRMING - ZATEZANJE
PROFIL KLIJENTA: Opuštena koža
DEJSTVO: Zatezanje i hidriranost, pomaže podmlađivanju kože

SASTAV:
VEGESERYL-HGP-LS8572, jedinjenje biljnih proteina čiji je sastav prirodna kombinacija albumina i globulina. Serumski albumin ili biopolimeri se ekstrahuju iz organskih mahunarki, koje sadrže visok nivo rastvorljivih proteina. Lipidi i ugljeni hidrati se smatraju izvanrednim nutrijentima za kožu jer obezbeđuju duboku dermalnu hidrataciju i obnavljaju prirodnu lipidnu barijeru i elastičnosti, pružajući glatkoću. VEGESERYL-HGP-LS8572 se koristi za regeneraciju i očuvanje kože koja je bila ili će biti izložena zračenju.

MUKOPOLISAHARIDI ili glikozaminoglikani, koji predstavljaju dugačke lance šećera strukturne funkcije epitelnog tkiva i međućelijskog prostora koji su odgovorni za elastičnost i glatkoću kože. Najvažniji glikozaminoglikani su hijaluronska kiselina, koja vezuje vodu i omogućava hidrataciju, hondroitin sulfat, keratin, heparin i drugi.

B.M.C. AKTIVATOR
PROFIL KLIJENTA: Svi tipovi kože
DEJSTVO: Aktivator mikrocirkulacije

SASTAV
MEŠAVINA VIŠE BILJAKA KOJE POMAŽU PROTIV KUPEROZE- Sastoji se od crvenog vina, bršljana, divljeg kestena, hamamelisa, arnike, hiperikuma.
CRVENO VINO – Koristi se u kozmetici za borbu protiv preranog starenja kože. Smanjuje bore, tonira i opušta. Sadrži fitoestrogene, flavonoide, tanine, lipide i vitamine C, B, E i P koji jačaju zidove kapilara (sprečavaju krtost i pucanje). Takođe, ono je snažan antioksidans.
BRŠLJAN –Alge koje žive na vlažnim staništima, sa istim svojstvima kao morske, značajno umanjuju masnoće, imaju protivupalno dejstvo, sprečavaju grčenje mišića. Bršljen je dobar za tretiranje podočnjaka, bogat je taninima, lekovitim i vazokonstriktornim saponinima. Poboljšava dejstvo drugih aktivatora i olakšava njihovu apsorpciju.
DIVLJI KESTEN – Dekongestant (omekšavač tkiva), vazoprotektor i vazokonstriktor. Sprečava stvaranje edema i povećava otpornost mikrocirkulacije, ima zaštitu od UVA zraka (prirodna krema za sunčanje). Ima lekovita, protivupalna svojstva, kao i astringentna svojstva.
HAMAMELIS – Astringent, sredstvo za čišćenje lica za sve probleme sa kožom, poput iritacija, crvenila, stresa; pročišćava, prirodna zaštita od sunca, sadrži puno tanina i flavonoida koji stimulišu mikrocirkulaciju.
ARNIKA – Anti-inflamatorno, umirujuće dejstvo i stimulator mikrocirkulacije.
HIPERIKUM – Podstiče prokrvljenost i normalizuje propusnost u ćelijskim membranama, omogućujući oporavak epidermalnog sloja. Snažni antioksidans, sadrži vitamine C i P.
CINK – Njegova je funkcija da ubrza zarastanje i učestvuje u formiranju kolagena i elastina dermisa.

B.M.C. MOISTURIZER - OVLAŽIVAČ
PROFIL KLIJENTA: Dehidrirana koža
DEJSTVO: Za sve tipove dehidrirane kože

SASTAV
MEŠAVINA VIŠE BILJAKA KOJE POMAŽU HIDRATACIJI
BRŠLJAN – Regeneracija, smanjenje hidrolipidnih slojeva, poboljšava mikrocirkulaciju pružajući vazokonstriktorski efekat.
ARNIKA – Sadrži vitamine E i F, fitohormone, ima protivupalno, astringentno i regenerišuće dejstvo.
ZOVA – Ima svojstva izbeljivanja, hidratacije i umirujuće dejstvo.
SLEZ – Sadrži vitamine A, B i C, preporučuje se za kožu sklonu alergiji. Deluje umirujuće i protivupalno.
LIPA – Uklanja nečistoće, umiruje i opušta. Pruža koži mekoću.
KRASTAVAC – Čisti, hidrira, zateže i umiruje, sadrži vitamine A, E, B6 i C sa antioksidativnim svojstvima, podmlađuje i smanjuje bore, izbeljuje.
CRKVINA – Poboljšava lečenje, sprečava infekciju, regeneriše i hidrira, sadrži flavonoide, tanine i glikolnu kiselinu.
EHINACEA – Sadrži kofeinsku i cihorinsku kiselinu, ksiloza i ramnoza polisaharide, flavonoide, oleinsku i linolnu kiselinu, ima efekat pilinga, posvetljuje kožu, imunostimulans, astringent, antiseptik.

B.M.C. PROTEINAL - PROTEINSKI KOKTEL
PROFIL KLIJENTA: Nedostatak mišićnog tonusa, neishranjena koža
DEJSTVO: Za kožu sa nedostatkom mišićnog tonusa i neishranjenost epidermisa i dermisa.

SASTAV
MEŠAVINA VIŠE BILJAKA ZA STIMULACIJU: ruzmarin, ženšen, kleka, kopriva.
RUZMARIN– Takozvani španski ženšen, revitalizuje, tonira i čisti, ima antioksidantno i protiv upalno dejstvo. Opušta mišiće i stimuliše mikrocirkulaciju. Sadrži vitamin C, polifenole, flavonoide i eterična ulja, čime se postiže efekat svežine i zategnutosti.
ŽENŠEN– Koren stimuliše sintezu proteina, aktivira imunološki sistem, pruža vitalnost, vazokonstriktorski efekat.Sadrži estrogene, aminokiseline, minerale, ramnozu i vitamine B1, B2, B12, što ga čini snažnim sredstvom za energizaciju dermisa.
KLEKA – Aktivira protok krvi (rubefacijens), čisti i stimulše. Protein je zbog šećera koje sadrži.
KOPRIVA– Sadrži velike količine gvožđa, kalcijuma, silicijuma, sumpora, magnezijuma, antioksidantne flavonoide, sterole, proteine, linolnu kiselinu, vitamine A, C i K, koji imaju remineralizacijsko i vazokonstriktorsko dejstvo.
MUKOPOLISAHARIDI – Još jedan aktivni sastojak linije B.M.C. za zatezanje su mukopolisaharidi ili glikozaminoglikani, koji predstavljaju dugačke lance šećera strukturne funkcije epitelnog tkiva i međućelijskog prostora koji su odgovorni za elastičnost i glatkoću kože. Najvažniji glikozaminoglikani su hijaluronska kiselina, koja vezuje vodu i omogućava hidrataciju, hondroitin sulfat, keratin, heparin i drugi.