Kako matične ćelije švajcarske jabuke deluju na kožu?

Matične ćelije predstavljaju sadašnjost i budućnost u nezi zrele kože i zato sve popularniji tretman u Evropi
Stem ili matične ćelije koje prirodno poseduje naša koža zapravo počinju da izumiru kada napunimo 30 godina. One najpre postaju manje aktivne i usporavaju odbrambeni odgovor naše kože, I tako dolazi do laganih oštećenja kože i postepeno počinju da se javljuju prvi tragovi starenja kože.
Matične ćelije kože imaju sposobnost da regenerišu oštećeno tkivo i da održavaju ravnotežu ćelija kože. Aktivnost i životni vek matične ćelije direktno je zavistan od starosne dobi, količine slobodnih radikala u koži, stresa, uslova i načina života, kao i od zdravstvenog stanja samog organizma. Sve navedeno utiče na životni vek matične ćelije i upravo objašnjava zašto je trošenje i smrt matičnih ćelija osnovni uzrok starenja kože. Sve matične ćelije, nezavisno od njihovog porekla (biljne, životinjske i ljudske) sadrže specifične faktore koji održavaju kapacitet samoobnavljanja. Stoga se matične ćelije, u anti-age tretmanu, koriste da pomognu očuvanju vitalnosti naših matičnih ćelija delujući neposredno i direktno na osnovne faktore hronološkog starenja kože.
Istraživači su otkrili novi, medicinski tretman protiv starenja kože i on pokazuje neverovatne rezultate. Baziran je na aktuelnim naučnim istraživanjima i novom pristupu u zaštiti matičnih ćelija ljudske kože pomoću biljnih matičnih ćelija. Delo je nove švajcarske tehnologije koja nastaje dediferencijacijom matičniih ćelija veoma retke vrste švajcarske jabuke. Ova posebna vrsta jabuke poseduje karakteristike veoma dobre održivosti i potencijalne dugovečnosti. Bogata je epigenetičkim faktorima, fitonutritivnim materijama, proteinuma, faktorima rasta i metabolitima. Posebnom tehnologijom ove visokovredne materije se inkoropriraju u liposome i predstavljaju energetske depoe uz pomoć kojih, kroz kozmetički proizvod, dospevaju do matičnih ćelija kože smeštenih u bazalnom sloju epiderma, obezbeđujući im na taj način dugovečnost. Na ovaj način dolazi do stimulacije stem ćelija i njihove reaktivacije što rezultuje uklanjanjem već postojećih finih linija i bora.
Aktuelna naučna istraživanja i kliničke studije potvrđuju dvostruku aktivnost preparata sa stem ćelijama zelene jabuke. Sa jedne strane pomažu sopstvenim matičnim ćelijama kože da zadrže svoje karakteristike i time im obezbeđuju dugovečnost, a sa druge strane smanjuju dubinu već formiranih bora, popravljaju oštećenja na svim nivoima ćelija kože i odklanjaju već vidljive znake starenja koža. Kliničke studije pokazuju da tretman proizvodima sa matičnim ćelijama zelene jabuke, aplikacijom dva puta dnevno u trajanju od 28 dana značajno smanjuju dubinu formiranih bora i osvežavaju boju tena.
Matične ćelije zelene jabuke su prve biljne matične ćelije koje su kao aktivni sastojci upotrebljene za negu zrele kože. Ovaj jedinstven i revolucionaran sastojak u stanju je da zaštiti dragocene matične ćelije naše kože od preranog starenja, poboljšavajući vitalnost naše kože.
Tretman matičnim ćelijama DERMOSTAMINE + predstavlja revolucionaran program protiv starenja za pravu i realnu regeneraciju jer poboljšava teksturu i tonus kože, povećava proizvodnju kolagena i elastina čime se intenzivno pojačava prirodno "punjenje" dubokih bora. Ovaj program posebno će pomoći osobama koje koriste botoks kako bi se produžilo njegovo dejstvo. Preporučuje se osobama od 35 godina pa nadalje u seriji od pet tretmana. Osim profesionalnog tretmana u sertifikovanim salonima i klinikama koji rade Dermostamine + tretman, za potpune i dugotrajne rezultate neophodna je kućna nega istog programa. Serum sa Dermostamin matičnim ćelijama je nezamenjiv eliksir koji će vam već posle par dana korišćenja pokazati koliko je efikasan i delotvoran.