Maderoterapija – “masaža oklagijama”

Maderoterapija ili terapija drvetom (poznata još i kao masaža oklagijama) sve je popularnija kod nas, a i svetu. To je jedan oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji. Masaža se izvodi specijalnim alatima koji su napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta. Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se rešile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks i relaks organizma.

Maderoterapija - masaža oklagijama

KAKO SE RADI MADEROTERAPIJA I ZAŠTO JE TAKO POPULARNA

Karakteristika maderoterapije su alati koji se koriste prilikom tretmana. Postoji veliki broj različitih drvenih alata za masažu, a većina podseća na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Odatle često i taj naziv “masaža oklagijama”. Dakle, nije u pitanju ono kuhinjsko pomagalo koje svi imamo kod kuće, nego nešto slično. U suštini oni su svojevrsni masažeri za celulit od drveta.

Sam naziv ove tehnike potiče od španske reči “madera” koja znači “drvo” i nastavka “terapija” koji znači lečenje (maderoterapia izvorni termin). Bukvlano prevedeno, ovo bi bilo lečenje drvetom. Kao što smo rekli, ovaj tretman ima različite primene, a mi ćemo se osvrnuti na eliminaciju celulita.

Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tela.Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo da se rešimo celulita.

DA LI MADEROTERAPIJA BOLI?

Masaža oklagijama nije prijatna relaks masaža, već je njen cilj razbijanje celulita. Da bi se taj cilj postigao, potrebno je biti malo grublji i može se desiti da vam ovaj tretman baš i ne bude uživanje, pogotovu drugi I treći u seriji. Pa ipak, ne odustajte! Pravo uživanje sledi tek nakon serije tretmana, kada vidite rezultate u ogledalu! Ipak, to ne znači da treba da trpite jake bolove i dobijete modrice od maderoterapije. Dobar I iskusan maderoterapeut će pristupiti individulano svakom klijentu. Prvo se procenjuje koji tip celulita imate. Ne tretira se istim pritiskom fibrozni i edematozni celulit! Takođe, nemaju svi isti prag bola.

VRSTE MADEROTERAPIJE

Iako je najpopularnija za eliminaciju celulita na nogama i butinama , masažom oklagijama se mogu targetirati različite regije i može imati različite svrhe.

Tako razlikujemo sledeća tri tipa:

1) MADEROTERAPIJA LICA
Manjim rolerima i masažerima napravljenim od drveta masira se lice i na taj način stimuliše se cirkulacija, poboljšava stvaranje kolagena i elastina u koži. Rezultat je manje bora, eliminacija naduvenih kesica ispod očiju, smanjenje podbratka, svežiji i zdraviji izgled kože. Kao I kod tela I kod lica se radi limfna drenaža, čime se dovodi do detoksikacije kože, koja postaje svetlija, blistavija.

2) MADEROTERAPIJA TELA
Odnosi se pre svega na oblikovanje tela, a posebno kod onih osoba kod kojih se višak masnih naslaga nepravilno gomila samo na jednom delu tela. Nekima je problem salo na stomaku, nekima na bokovima dok im je stomak potpuno ravan. Ovo je način da se tretira samo problematična regija i smanji salo na samo tom delu tela.

3) ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJOM
Odgovarajućim pritiskom na džepove masnih ćelija koje formiraju celulit razbija se njegova struktura, a limfni sistem te toksine i masnoće izbacuje iz organizma. Upotrebljava se na svim delovma tela zahvaćenim ovim problemom. Anticelulit masaža oklagijama daje sjajne rezultate koji mogu biti vidljivi već posle 4-5 tretmana.

Efekti koje možete da očekujete:

  • manje vidljiv celulit
  • zatezanje kože
  • oblikovanje kontura – zadnje lože, struka, bokova, stomaka, ruku, pa čak i lica
  • relaksacija i uklananje bolova
  • izbacivanje toksina
  • izbacivanje viška vode iz organizma
  • brži metabolizam

KOLIKO ČESTO SE RADI MADEROTERAPIJA?

Za najbolje rezulatate preporuka je da se rade dve serije od najmanje 10 tretmana. Jedan tretman traje od pola sata do 45 minuta. Da odmah zakažete svoj termin za maderoterapiju (masažu oklagijama) kontaktirajte nas.

Alati za maderoterapiju (masažu oklagijama)

Prodajemo sve potrebne alate za maderoterapiju (masažu oklagijama).

Alati za maderoterapiju tela

Preuzmite naše kataloge alata za maderoterapiju tela u PDF formatu:

Za sve informacije u vezi cena i načina isporuke alata za maderoterapiju tela, kontaktirajte nas.


Alati za maderoterapiju lica

Preuzmite naš katalog alata za maderoterapiju lica u PDF formatu:

Za sve informacije u vezi cena i načina isporuke alata za maderoterapiju lica, kontaktirajte nas.


Obuka (kurs) za maderoterapiju (masažu oklagijama)

Kod nas se može završiti obuka (kurs) za maderoterapiju (masažu oklagijama). Da preuzmete dodatne informacije za obuku (kurs) za maderoterapiju (masažu oklagijama) u PDF formatu kliknite OVDE.

Obuka (kurs) za maderoterapiju (masažu oklagijama)