Treba Vam nova koža ili ćelijska obnova 3 – acid sistemom?

Koža je organ koji najduže pamti a najjači stimulatori nastanka slobodnih radikala jesu UV zraci, što znači da ako se leti prekomerno izlažemo suncu i previsokim temperaturama, plivamo u moru, bazenu, možemo očekivati promene poput fleka, pega, proširenih i zapušenih pora, dehidrirane i opuštene kože sa oslabljenom mrežom elastičnih vlakana, usled čega je koža opuštena i naborana.
Sada je pravo vreme da joj pomognete.

Voćne kiseline kao ćelijska obnova kože

Voćne kiseline kao ćelijska obnova kože

Važno je da posle leta stručnom negom neutrališemo razornu moć slobodnih radikala, nadomestimo izgubljenu vlagu, zaštitimo i osvežimo kožu kako bi se mogla suočiti sa štetnim uticajima iz okoline.
Kako se kozmetologija sve više prepliće sa dermatologijom, sada nudi tretmane inspirisane kozmetičkom medicinom, koji na najbolji način pomažu vašoj koži da uspostavi fiziološki balans, povrati sjaj, hidrataciju, mekoću i mladalački izgled. U tom smislu ubrzana eksfolijacija, odnosno tretman voćnim kiselinama je jedan od najboljih metoda korišćen u te svrhe u kozmetičkim i dermatološkim centrima .
Hemijski piling koristi hemijski rastvor da bi poboljšao teksturu kože odstranjujući njene spoljne oštećene slojeve, sa namerom da se postigne ćelijska obnova i da se stvori “nova koža“. Napredna biotehnologija je došla do novog, revolucionarnog kompleksa efikasnog pilinga nazvanog 3 Acid System.
Efekti napredne ćelijske obnove kože 3 acid sistemom

Efekti napredne ćelijske obnove kože 3 acid sistemom

Sada to nisu više neugodni tretmani, gde kao da vas milion mrava napada u isto vreme. Naprotiv, prijatna gel hladeća struktura voćnog, osvežavajućeg mirisa se nanosi na kožu, poštujući preporuke o vremenu držanja pilinga, sa efektima ravnim nekadašnjeg 35% AHA tretmana. O čemu se radi?
PHA: nova generacija dermo-sličnih i efikasnih pilinga za napredno obnavljanje ćelija
Eksfolijacija predstavlja tretman lepote koji se praktikuje u cilju zaglađivanja i poboljšavanja izgleda kože i zasniva se na prednostima fizioloških kapaciteta regeneracije same kože. U kozmetici su najčešće korišćeni molekuli hemijskih pilinga uvedeni pre više od dvadeset godina: alfa-hidroksi kiseline i beta-hidroksi kiseline. Ovakvi kompleksi, kao što su glikolna kiselina i salicilna kiselina, su, bez obzira na dobre rezultate, dovodili do neprijatnih sporednih efekata kao što su: iritacija, osetljivost kože, peckanje i svrab, posebno na osetljivoj koži. To je razlog zašto je istraživanje efikasne kozmetike, koja bi bila srodna samoj biologiji kože, iznelo predlog za poli hidroksi kiseline (PHA). Kao i alfa-hidroksi kiseline (AHA), PHA takođe razbijaju dermozome, veze između korneocita, promovišući samu zamenu ćelija epidermisa, ali se razlikuju od AHA zbog veće sposobnosti vezivanja vode i veće molekularne veličine. Ove karakteristike omogućavaju PHA intenzivniju i produženu hidrataciju, jačanje barijere kože, sporije i progresivnije prodiranje i iznad svega nežniji piling na nivou površine kože nego AHA.
LAKTOBIONSKA KISELINA
Rodonačelnik poli-hidroksi kompleksa kiselina je Laktobionska kiselina koja se sastoji od poli-hidroksi kiselina, glukonske kiseline koja je prisutna u ćelijama kao kiseli oblik glukonolaktona, i šećera, galaktoze, prirodne komponente glikozaminglikana koji čine osnovnu komponentu dermisa. Ovaj molekul ima vrlo snažno antioksidativno dejstvo, toliko da se već godinama koristi kao glavni sastojak tečnosti u kojoj se čuvaju organi za transplantaciju. Ima jaku hidratantnu moć kako na površinskom nivou stratum corneum-a, tako i duboko u dermisu. Osim toga, ima izuzetan isceljujući potencijal, koji je specifičan za galaktozu, a budući da u sebi sadrži molekule poli-hidroksi kiseline pospešuje eksfolijaciju i obnavljanje ćelija modulacijom procesa keratinizacije zajedno sa garancijom savršene podnošljivosti na koži.
GLUKONOLAKTON
Glukonolakton se prirodno nalazi u koži kao srednji metabolit u procesu obnove ćelija, jer keratinociti sintetišu i prirodno pretvaraju Glukonsku kiselinu i glukonolakton u ribozu i dezoksiribozu, komponente koje pripadaju RNK i ćelijskom DNK. U prisustvu vode, u koži i u kozmetici, glukonolakton se pretvara u Glukonsku kiselinu, poli-hidroksi kiselinu koja je u stanju da vrši eksfolijaciju sa neposrednim hidrirajućim mehanizmom, bez izazivanja iritacije i peckanja, pojava koje se često javljaju uz primenu glikolne kiseline. Glukonolakton, zahvaljujući hidratantnim i antioksidativnim svojstvima kojih nema u AHA, takođe poboljšava funkciju barijere kože i sprečava oksidativna oštećenja koja su odgovorna za starenje kože.
BADEMOVA KISELINA
Predstavlja alfa-hidroksi kiselinu koju karakteriše prisustvo osam atoma ugljenika, dobijenih iz hidrolize ekstrakta gorkih badema. Budući da nije agresivna, proizvodi delotvoran hemijski piling bez pokretanja iritacije. U osnovi, Bademova kiselina se pokazala kao posebno aktivna u lečenju površinskih bora ostarele kože i, zahvaljujući svom unutrašnjem antibiotskom dejstvu, u lečenju ne-cističnih upalnih akni. Na kraju, ne treba potcenjivati ni njene dokazane depigmentacione sposobnosti, koje su efikasne kod tretmana pigmentnih fleka, kao ni učvršćujući efekat kojim se poboljšava izgled lica.

Nije potrebno da uvek imate sve vreme sveta na raspolaganju da biste se posvetili sebi i bili lepši i zadovoljniji. Budite uvek za korak isred i pobedite današnji tempo života, odvajajući minimalno vreme za maksimalne rezultate. Održavanjem i unapređenjem prirodnog kvaliteta vaše kože upotrebom odgovarajućih tretmana, zagarantovani su trajni rezultati, jer vaša koža vas otkriva.