Uklanjanje dlačica na licu – večita tema i dilema: kako i gde?

Uklanjanje dlačica na licu

Dlačice na licu kod žena nisu nimalo privlačne a mogu pokvariti i najpažljiviji make-up. Zato je njihovo uklanjanje neophodno. Uvek se postavlja pitanje – kako i gde! Depilacija nije jednostavan proces, pogotovu delova lica kao što su nausnice. Koža se može iritirati, napraviti se opekotine, čak se dešava da se na nausnicama pojave trajne fleke kao posledica nestručne depilacije voskom ili laserom. Zato je preporuka da to uradite u salonu koji vam uliva poverenje.

Depilacija se može raditi voskom, šećernom pastom , kremama, laserom.

Vosak je najpopularnija i najrasprostranjenija metoda depilacije. Kada je topao, vosak ulazi u folikulu dlake i izvlači je iz korena, dok brijač reže samo površinski deo dlake. Preporuka je da se depilacija voskom radi svakih 3-6 nedelja. Normalno je da koža bude malo crvena posle depilacije nausnica, što će se samo smiriti posle izvesnog vremena. Važno je samo ne dirati depiliranu zonu, dok god je iritirana.

Šećerna pasta je stari metod depilacije, koji se koristi za sve delove tela. Ona se sastoji od šećera i vode. Jednostavan način depilacije, ali mu je nedostatak što dugo traje kada su veće površine u pitanju. Ova pasta se nanosi u suprotnom smeru od rasta dlačica, što je različito od principa nanošenja voska.

Krema ili brijač je najjednostavniji metod koji se ne preporučuje, jer je jednostavnost i jedina prednost. Sve ostalo je manje popularno od ostalih vrsta depilacije. Efekti su kratkotrajni, a kreme često mogu izazvati alergijsku reakciju.

Laser je u najnovija metoda uklanjanja dlačica, često nazvana trajnom, što u slučaju dlačica na licu najčešće nije tačno, a pritom je ovo najskuplja metoda i potrebno je ponavljati je nebrojeno puta za mršave rezultate. Razlog je taj što su dlačice na licu najčešće hormonskog uzroka, pa tako je svaka vrsta njihovog uklanjanja privremenog karaktera, ukoliko se ne uspostavi hormonski balans.

Depilacija hladnim voskom u salonu Kozmetika Harmonija učiniće ovaj tretman posebno prijatnim za Vas jer koristimo DEPILEVE voskove visokog kvaliteta kao i prateću kozmetiku koja omogućava skoro bezbolnu depilaciju. Posle tretmana se koriste ulje ili pena koji neguju Vašu kožu! Preporuka za korišćenje hladne depilacije je svakako i zbog toga što je sav utrošeni materijal za jednokratnu upotrebu i baca se, što znači da je mogućnost za infekcije nepostojeća.

Vrste depilacija koje možete odraditi kod nas su: depilacija celih nogu i prepona, depilacija pola nogu, depilacija ruku, depilacija nausnica, brade, zulufa depilacija prepona, plitkih ili dubokih, depilacija stomaka, depilacija leđa, intimna ili brazilska depilacija. Intimna depilacija se radi uz pomoć posebnih soft (mekanih) toplih voskova. Dakle tehnika koja se koristi je tehnika tople depilacije ali sa veoma bitnom činjenicom da je vosak za ovakvu depilaciju jednokratan, tačnije da se koristi samo za jednu osobu, i ne pretapa se kao u standardnim toplim depilacijama.

Depilacija toplim voskom je veoma stara metoda za uklanjanje dlačica. Vosak se zagreje da postane tečan, a zatim se drvenom ili plastičnom špatulom nanosi na noge ili ruke. Zato je najbolje da ne eksperimentišete sami kod kuće već da depilaciju prepustite stručnim osobama koje rade u kozmetičkim salonima.

CENOVNIK - DEPILACIJA HLADNIM I TOPLIM VOSKOM:

 • Depilacija celih nogu 800 din
 • Depilacija celih nogu sa preponama 1000 din
 • Depilacija celih nogu sa dubokim preponama 1200 din
 • Depilacija polovine nogu 500 din
 • Depilacija polovine nogu sa preponama 700 din
 • Depilacija prepona 400 din
 • Brazilska depilacija 700 din
 • Depilacija ruku 600 din
 • Depilacija pazuha 300 din
 • Depilacija nausnica 150 din
 • Korekcija obrva 300 din

Da zakažete termin ili ako imate bilo kakvo dodatno pitanje, budite slobodni da nas kontaktirate.