DOLOMITSKO BLATO – primena u kozmetologiji

Primia Dolomitsko blato je mineralno zlato u obliku praha servirano nama da koristimo njegove blagodeti.
Interesantan je podatak da potiće iz regije Dolomita (Italija) i iskopava se sa 20m dubine iz drenažnog basena reke Brenta.
Još interesantrnije je to da je sačinjeno od gline bogate LIMOLITOM - anorganskim peloidom, koji je idalan u tretiranju kože sa nepravilnostima!
Bogato je takođe vitaminom A, vitaminom E i beta- karotenom.
Najinteresantnije je to da ovo blato može se koristiti i u tretmanima tela, wellnes tretmanima, ali isto tako i u tretmanima lica.
Osnovne karakteristike Dolomitskog blata su da: remineralizuje kožu, učvršćuje, drenira, umiruje, ima antioksidantno dejstvo i pročišćava kožu.

U tretmanima tela Dolomitsko blato bori se uspešno protiv Celulita i ciljanog masnog tkiva, tako što poboljšava mirocirkulaciju, ima oksidirajući efekat na tkivo zahvaćeno celulitom, ima drenažno dejstvo na višak tečnosti, smanjuje otečene noge i ima efekat blage eksfolijacije.
Posle tretma Dolomitskim limolitom koža je glatka, meka i sjajna.

U tretmanima lica, Dolomitsko blato izuzetno je efikasano nakon tretmana čišćenja, mezoterapije ili tretmana voćnim kiselinama, jer ima antibakterijsko svojstvo, isceljujuće i obnavljajuće dejstvo.
Posebno je pogodno kao maska nakon tretmana masne i nečiste kože. Koža posle maske biva zaglađena, a blato ima izuzetan efekat protiv bora, jer vidljivo doprinosi smanjenju grube teksture kože sa krajnjim rezultetom ublažavanja dubokih bora.