Kako ukloniti celulit?

Neprijatelja treba upoznati!

Celulit kao estetski i zdravstveni problem ne bi trebao biti tema samo mesec dana pred letovanje, kao što smo svedoci ovakvog trenda poslednjih godina. Na njemu se kontinuirano mora raditi, zato što je on pokazatelj loše cirkulacije, taloženja toksina i viška tečnosti u nogama. Sve ove pojave nisu za zanemarivanje, jer neminovno dovode do kompletnog urušavanja zdravstvenog stanja. Postoji više faza celulita i nije svejedno u kojoj se nalazimo, jer od toga zavisi i kakve tretmane i postupke moramo preduzimati.

Sindi Kraford

Bez celulita

Zajedničko za sve stadijume je da unos tečnosti mora biti kontinuiran – često pijuckanje vode. Neka vam čaša sa vodom uvek stoji na dohvatu ruke.

Edematozni celulit

Količina vode zadržane u masnim ćelijama uslovljena je odnosom natrijuma i kalijuma u telu. Ukoliko je ovaj odnos na strani natrijuma, dolazi do povećanog zadržavanja vode u ćeliji i tu pojavu definišemo kao edematozni celulit. Da bi se sanirala pojava edematoznog celulita, na prvom mestu mora da se reši odnos natrijuma i kalijuma. Osobe koje imaju edematozni celulit često tvrde da ga nemaju jer koža na površini nema neravnine i izgleda prilično zategnuto.

Fibrozni celulit

Fibrozni celulit je krajnji stadijum u pojavi celulita. Celulitne ćelije koje fibroziraju ostaju u tom stanju do kraja života i za sada ne postoji procedura niti tretman ili masaža koja može da neutrališe ovaj problem. Zato je važno celulit ozbiljno shvatiti jer nebrigom i pogrešnim radom lako se može doći do fibrozne faze, a to znači i trajno narušavanje spoljašnjeg izgleda. Savremeni način života, ispunjen konstantnim stresom i hrana kakvu danas jedemo glavni su faktori rizika za nastanak celulita i ta se činjenica nikako ne sme zaboraviti. Na oba faktora možemo uticati pozitivno i smanjiti njihov udeo u pojavi celulita.

Uklanjanje celulita – da li je moguće?

Nažalost, vrlo često eliminacija celulita vezuje se za tretmane smanjenja obima i telesne težine. Ovakva zabluda je i nametnula stav da, bez obzira na to šta radili, posle nekoliko meseci dolazi do ponovne pojave celulita u problematičnoj regiji, a u stvari sve vreme količina celulita gotovo je ista, samo se menjala količina masnog tkiva i vode u tretiranoj regiji. Rešenje problema celulita leži u konstantnom pražnjenju nivoa toksina u masnom tkivu, a to se može učiniti jedino preko limfnog sistema jer on predstavlja “kanalizaciju” našeg tela i ima sposobnost da iz masnih, ali i iz svih drugih ćelija, eliminiše štetne materije i višak tečnosti. Za stimulaciju rada limfnog sistema najbolje je koristiti limfnu drenažu jer primenom ove tehnike isključuju se neželjene posledice u obliku podliva i bola. U poslednje vreme su dostupni preparati i tretmani koji na siguran i prirodan način pomažu našem telu da se oslobodi ove savremene bolesti. Naša preporuka je svakako tretman ozonizovanim maslinovim uljem i aktivnim sastojcima ekstrakata algi i planinskih biljaka sa Dolomita – Lipoxycel, program u tri koraka. Prvi je krema koja se koristi kod kuće, a druga dva su deo profesionalnih tretmana, koji se izvode principima limfne drenaže. Rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana a cello telo odiše svežinom i zdravljem! Zakažite konsultacije u salonima koji rade sa Lipoxycel programom Primia Cosmetici iz Italije.

Lipoxycel Thermosculpt Krema za telo „Efekat zagrevanja”

Anticelulit  masaža, limfna drenaža, uklanjanje celulita

Anticelulit - limfna drenaža

Dolomita – Lipoxycel, program u tri koraka